INJAB KRAFT TEKNIK NYSATSAR PÅ RELÄSKYDD

Vi välkomnar Markus till oss

Den 14:e november började Markus Riskula hos oss. Han kommer närmast från Telge Nät AB där hans huvudsakliga arbetsuppgifter var drift, skötsel samt ansvar för fördelningsstationer. Markus kommer i första hand att hjälpa våra kunder med teknisk support.  Med sin erfarenhet inom just reläskydd kommer Markus kompetens väl till pass i vår nysatsning på reläskydd.

Markus berättar gärna mer, samt är behjälplig med både konfigurering och provning av reläskydd.

Nytt WIC-skydd från SEG Electronics WIC1-G2

Tillsammans med SEG-Electronics lanserar vi nu andra generationen reläskydd i WIC-serien designad för att kunna klara de höga kraven och tuffaste miljöerna.

WIC-reläerna är en serie reläskydd som drivs av sin egen mätspänning, d.v.s. ingen separat manöverspänning krävs.

Supersnabb uppstartstid – under en period (Hz). Om systemet slås till medan ett fel finns närvarande eller att anläggningen är jordad för underhåll så reagerar skyddet i princip omedelbart.

Överströmsskyddet kan även trippa på inställda gränsvärden på mindre än en period (Hz) inklusive uppstartstid för skyddet självt. Denna snabba reaktionstid ger ett väldigt bra skydd till din utrustning om det uppstår höga kortslutningsströmmar.

Här är några ytterligare egenskaper:

  • Skyddets robusta konstruktion gör att den är anpassad för stränga förhållanden med ett arbetsområde på -40 till +60 grader
  • Möjlighet till Modbus-kommunikation via RS485-interface.

Läs mer om WIC1-reläskyddsserie

TQ – Flexibel nätstationsmätning

Nätstationsmätning innebär för elnätsbolagen ett sätt att optimera nätförluster och bidra till ett effektivare nyttjande av elnätets kapacitet inom lågspänningsnätet.

Fördelarna och nyttan med nätstationsmätning är många. Genom att upptäcka elnätsstörningar orsakade av dålig elkvalité och sedan använda denna mätdata för att få ökad förståelse kring effektflöden har stor betydelse vid analys av förbrukningsmönster samt även energiförluster i elnätet.

Elmätarna för nätstationsmätning förstärker även kommunikationen med andra enskilda kundmätare. Att upptäcka strömavbrott tidigt med indikering till Driftcentralen hos elnätsbolagen är en annan fördel.

Full flexibilitet och kostnadseffektivt montage

”Att installera nätstationsmätning med hjälp av TQ delbara strömtransformatorer är mycket enkelt och användarvänligt”

Största fördelen är att TQ inte behöver matas med extern spänning samt inte innehåller någon känslig elektronik som åldras. TQ är en produkt med lång livslängd och väl beprövad för Nätstationsövervakning inom elnätsbolagen i Sverige i 10 års tid.

Cristian, Injab Kraft Teknik

Vårens höjdpunkt – ELFACK 2023 

Välkomna att besöka oss på ELFACK 2023, 9-12:e maj. Vi finns som vanligt på plats för att visa många nyheter. I år kraftsamlar Elfack och vi på Injab Kraft Teknik längtar efter att få mötas igen. Välkomna till samma monter som tidigare år –  A01:40!